Podcastredaksjonen ute i det fri. Bjørnar er avbildet under HL-senterets 30-årsmarkering, mens Maren er i aksjon under Norsk utenrikspolitisk konferanse.

Vi i Afrikansk politikk-redaksjonen trer til tider også ut av podcaststudio (der vi vanligvis gir lyd fra oss), og den siste uken har vi deltatt på flere arrangementer om ganske forskjellige sider av politikk på det afrikanske kontinentet.

Bjørnar var først ut med sin deltagelse på HL-senterets 30-årsmarkering av folkemordet i Rwanda. Der delte Benedicte Giæver og Felix Muhigana sterke personlige beretninger fra folkemordet, mens Bjørnar deltok i en faglig samtale med forskningsleder på HL-senteret, Ellen Stensrud.

Maren har også vært busy, først i en panelsamtale under Norsk utenrikspolitisk konferanse, med tema «Blåser det en autoritær vind over Afrika?» Samtalen inkluderte også Morten Bøås og Mimmi Søderbeg Kovacs, og støtet borti mye av tematikken vi var innom i vår episode om den påståtte «nye kalde krigen» i og om Afrika.

I slutten av denne uken deltok Maren også i en panelsamtale arrangert av UiB og CMI. Også Liv Tørres, Elling Tjønneland og Rekgotsofetse Chikane deltok i praten, der tema var det kommende valget i Sør-Afrika.

Det er nettopp Sør-Afrika det også skal handle om i Afrikansk politikk fremover, med slipp av vår første av totalt tre episoder om landet og dets nyere historie førstkommende mandag. Vi høres!

Print Friendly, PDF & Email